## Add Minutes and Seconds

### Add Minutes and Seconds: Learn

How to add minutes and seconds:

• Add the minutes together.
• Add the seconds together.
• If the number of seconds is 60 or more, regroup the seconds into minutes:
• Subtract 60 from the seconds.
• Add 1 to the minutes.
• Repeat until the seconds are less than 60.

Example: Add 4 minutes 21 seconds plus 2 minutes 47 seconds:

• 4 + 2 = 6 minutes
• 21 + 47 = 68 seconds
• Since 68 is 60 or more, regroup the seconds into minutes:
• 68 - 60 = 8 seconds
• 6 + 1 = 7 minutes
• Since the seconds are now less than 60, we are done.
• Final answer: 7 minutes 8 seconds

### Add Minutes and Seconds: Practice

00:00

minutes and seconds
plus
minutes and seconds

Press the Start Button To Begin

You have 0 correct and 0 incorrect.

This is 0 percent correct.

### Play

Game Name Description Best Score
How many correct answers can you get in 60 seconds? 0
Extra time is awarded for each correct answer.
Play longer by getting more correct.
0
How fast can you get 20 more correct answers than wrong answers? 999