## Adding Minutes and Hours

### Add Minutes and Hours: Learn

How to add minutes and hours:

• Add the hours together.
• Add the minutes together.
• If the number of minutes is 60 or more, regroup the minutes into hours:
• Subtract 60 from the minutes.
• Add 1 to the hours.
• Repeat until the minutes are less than 60.

Example: Add 4 hours 21 minutes plus 2 hours 47 minutes:

• 4 + 2 = 6 hours
• 21 + 47 = 68 minutes
• Since 68 is 60 or more, regroup the minutes into hours:
• 68 - 60 = 8 minutes
• 6 + 1 = 7 hours
• Since the minutes are now less than 60, we are done.
• Final answer: 7 hours 8 minutes

### Add Hours and Minutes: Practice

00:00

hours and minutes
plus
hours and minutes

Press the Start Button To Begin

You have 0 correct and 0 incorrect.

This is 0 percent correct.

### Play

Game Name Description Best Score
How many correct answers can you get in 60 seconds? 0
Extra time is awarded for each correct answer.
Play longer by getting more correct.
0
How fast can you get 20 more correct answers than wrong answers? 999