## Add Days and Hours

### Add Days and Hours: Learn

How to add days and hours:

- Add the days together.
- Add the hours together.
- If the number of hours is 24 or more, regroup the hours into days:
- Subtract 24 from the hours.
- Add 1 to the days.
- Repeat until the hours are less than 24.

Example: Add 4 days 21 hours plus 2 days 17 hours:

- 4 + 2 = 6 days
- 21 + 17 = 38 hours
- Since 38 is 24 or more, regroup the hours into days:
- 38 - 24 = 14 hours
- 6 + 1 = 7 days
- Since the hours are now less than 24, we are done.

- Final answer: 7 days 14 hours

### Add Days and Hours: Practice

00:00

days and
hours

plus

days and
hours

Press the Start Button To Begin

You have
0
correct and
0
incorrect.

This is
0
percent correct.

### Play

Game Name | Description | Best Score |
---|---|---|

How many correct answers can you get in 60 seconds? | 0 | |

Extra time is awarded for each correct answer.
Play longer by getting more correct. |
0 | |

How fast can you get 20 more correct answers than wrong answers? | 999 |

### Explore

#### Math Lessons by Grade

#### Math Topics

- Addition
- Algebra
- Comparing
- Counting
- Decimals
- Division
- Equations
- Estimation and Mental Math
- Exponents
- Fractions
- Geometry
- Measurement
- Money
- Multiplication
- Naming Numbers
- Patterns
- Percents and Ratios
- Place Value
- Properties
- Statistics
- Subtraction